Читај ми!

Александар Kујучев

Крајем априла је на платоу испред Уметничког павиљона Цвијета Зузорић отворена изложба „Брзи, бржи и најбржи бендови деведесетих".

Аутори фотографија бендова, међу којима су Darkwood Dub, Kанда Kоџа и Небојша, Пресинг, Sunshine, Деца лоших музичара, Директори, Супернаут, Ortodox Celts, Јарболи, Плејбој, Eyesburn, Гру, Kазна за уши су: Горанка Матић, Весна Павловић, Срђан Вељовић, Часлав Милошевић и графички дизајнер Александар Kујучев, кога смо том приликом угостили у студију Радио Београда 2. Данас ћемо се подсетити ове емисије и разговора.

Александар Kујучев је ликовни уметник, јапанофил, љубитељ музике, колекционар играчака, стрипова, плоча, човек заслужан за мноштво памтљивих и култних фотографија и визуелних решења.

Његови радови су у колекцији Музеја примењених уметности у Београду, али и у скопском Музеју савремене уметности, као и у колекцији Zuisho-Ji у Токију. Kујучев је радио портрете и насловнице за највеће југословенске и српске рок и поп звезде и албуме, такође и спотове, а као модни фотограф сарађивао је са домаћим дизајнерима и највећим српским рекламним агенцијама. Његови клијенти били су музичари, бендови, али и културне институције и манифестације. У данашњој емисији чућете како Александар Kујучев гледа на своје досадашње стваралаштво, шта га мотивише и радује, о дигиталном и старинском, о идејама и визијама, о заиграности...

Уређује и води Ана Вучковић Денчић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво