Читај ми!

Радослав Петковић

Гост Клуба 2 је писац Радослав Петковић.

Писци обично кажу да када заврше дело оно наставља свој живот независно од њих. Каква је, међутим, ситуација када се том делу после извесног времена врате, нешто допишу, и унеколико можда промене његову судбину?

Радослав Петковић (1953), прозни писац и есејиста, написао је додатак свом прослављеном роману Судбина и коментари. Када је први пут објављен, овај роман понео је многе награде (Нинова, „Меша Селимовић", Борбина, „Радија Б92"), добијао бројна нова издања, превођен на стране језике, а читаоци и критика га и данас сматрају једним од најбољих романа на српском језику написаних у последњих неколико деценија.

Шта га је све подстакло да напише додатак свом знаменитом делу, мења ли се тиме првобитна радња романа, како се судбоносно „не" односи на новог, необичног лика Виловског, Радослав Петковић говори за Клуб 2.

Чућемо зашто је Трст један од посебних градова за нашег писца, зашто своје романе сматра условно историјским, а подсетићемо се и Монтења, важног за овај додатак, и есеја као посебног књижевног жанра... Сазнаћемо, између осталог, које је сопствено дело Петковићу омиљено, а које је најтеже написао.

Уређује и води Соња Миловановић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво