Читај ми!

Теодор Лоренчич, Миљан Милановић

Из садржаја емисије:

Гост емисије је књижевник, филозоф, бивши члан „Лајбаха", Теодор Лоренчич. Пре „Лајбаха" чији је члан постао уочи судбоносне турнеје 1983.-поход на Исток и Запад писао је песме.

Лоренчич је имао двадесет једну годину када је објавио своју прву књигу „О стенама и љубичицама", потом другу „Трансформатор". Након тога се повукао из књижевног живота, бар јавног, јер је наилазио на осуду због својих политичких ставова. Наставио је да пише, углавном поезију, бавио се и другим пословима, био је генерални секретар Универзитета у Марибору. Објавио је и роман „Анонимни", а у Србији 2020. збирку поезије „Неке друге песме". Прошле године је објавио важну монографију „Лајбах, 40 година вечности". Теодор Ллоренчич завршио је недавно рукопис романа „Марго" који ће ускоро бити објављен. Kњига ће сигурно изазвати велику пажњу због провокативности теме, но, то је у његовом препознатљивом стилу, отворено говорити и писати о свему...

У емисији Гутенбергов одговор представљамо нову књигу Миљана Милановића „Дивље растиње". Миљан Милановић рођен је 1982. у Зајечару, инжењер је роботике. Објавио је збирке прича „Бендинг", „Продужетак врсте" и „Дивље растиње".

Емисију уређује и води Драгана Kовачевић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво