Читај ми!

Бобан Јевтић

Гост емисије је Бобан Јевтић.

Бобан Јевтић је филмски и телевизијски сценариста, креативни директор продукције Firefly и некадашњи директор Филмског центра Србије. На управо завршеном 28. Сарајевском филмском фестивалу Јевтић је добио Срце Сарајева за најбољи сценарио серије „Чудне љубави", који потписује заједно са глумцем и редитељем Николом Којом.

Са Бобаном Јевтићем разговараћемо о серији „Чудне љубави", хумору, филмским и телевизијским трендовима, функцији институција које брину о филмској продукцији у нашој земљи, неопходним променама културних политика, неговању укуса публике, изазовима стварања у савременом тренутку, као и о актуелним пројектима на којима ради.

Од културних догађа недеље издвајамо отварање изложбе „Скулптура 22" у Уметничком павиљону „Цвијета Зузорић", други међународни фестивал класичне камерне музике ЗУМ у Врњачкој Бањи и београдску премијеру филма „Логор смрти у Карашјоку" Кјетила Палмквиста.

Очекује нас и директно укључење са доделе Награде „Бели", која ће се од овог августа сваке године додељивати за укупно новинарско дело у афирмацији књижевности и културе, у знак сећања на једног од наших најзначајнијих писаца Радована Белог Марковића.

За читање препоручујемо награђивани роман „Судбина и коментари" Радослава Петковића, чије је допуњено издање недавно објавила Лагуна.

Емисију припрема и води Сара Арсеновић.

У првих пет - културни догађај недеље У првих пет - културни догађај недеље

Autor:
Сара Арсеновић

Новинари и критичари Радио Београда 2 издвајају најбоље, најважније културне догађаје у свим уметностима у протеклих седам дана и коментаришу свој избор. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво