Читај ми!

Душан Тодоровић

Гост Kлуба 2 је академски сликар Душан Тодоровић.

У новосадској Галерији СУЛУВ отворена је самостална, мултимедијална изложба Душана Тодоровића „TO BE OR TO CLICK - Геометрија светлости, антиномијски асанблаж", која је пред публиком до 26. августа 2022. Тодоровићев уметнички рад је инспирисан постулатима времена и функционисањем рачунара. Да би транспарентно изразио свој уметнички став, ушао је у процес рециклаже, редимејда и редизајна у намери да преко визуелних порука учествује у променама савремене свести. Душан Тодоровић истражује свет мултимедија усмеравајући се на УВ - светло и аудио - визуелне ефекте у тематском оквиру нових технолошких система електронске комуникације.

Душан Тодоровић је рођен у Kрагујевцу 1945. године. Дипломирао је 1972. на Академији ликовних уметности у Београду, одсек сликарство, класа проф. Ђорђа Бошана. Магистрирао је 1974. на Академији уметности у Новом Саду. Од 2004. до 2009. године је био декан на Академији уметности у Новом Саду. Имао је око 40 самосталних изложби у земљи и иностранству. Излагао је на бројним колективним изложбама у Паризу, Њујорку, Норичу, Печују, Вроцлаву, Москви, Букурешту, Порту, Лисабону... Оснивач је Групе 16-11 Urban District. Члан је УЛУС-а, СУЛУВ-а и Удружења европских уметника са седиштем у Есену. Добитник је бројних награда и признања.

У Kлубу 2 са Душаном Тодоровићем резговарамо о уметности, јер је њена улога, како каже аутор „да буде свеопшти путоказ, опомена и суштинско освежење у уморним и суморним временима".

Емисију води Тања Живковић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво