Читај ми!

Димитрије Васиљевић

Џез музичар

Димитрије Васиљевић је композитор и џез пијаниста који живи и ради у Њу Орлеансу. Основне студије завршио је у Београду. Усавршавање је наставио у Америци, на Берклију, да би потом и докторирао на студијама џез клавира на Универзитету у Илиноису и тако постао први Србин са докторском титулом у области џез пијанизма. Поред рада са студентима, активан је и као извођач.

Недавно је у издању Средње земље објављена и његова књига „Случајни номад", која представља својеврсни аутобиографски осврт на догађаје, људе и места које је Васиљевић сретао на свом досадашњем путу.

Од културних догађаја издвајамо извођење представе „Паклена комедија - исповест серијског убице" Џона Малковича, Мартина Хаселбека и Михаела Штурмингера, на локалитету Феликс Ромулијана код Зајечара, а биће речи и о књизи „Прича о утварама" Лауре Фројденталер.

Биће речи и о томе како протичу 46. Фестивал филмског  сценарија у Врњачкој бањи, и музички део програма 28. Нишвил џез фестивала.

Емисију припрема и води: Ана Ћирица

У првих пет - културни догађај недеље У првих пет - културни догађај недеље

Autor:
Сара Арсеновић

Новинари и критичари Радио Београда 2 издвајају најбоље, најважније културне догађаје у свим уметностима у протеклих седам дана и коментаришу свој избор. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво