Читај ми!

Мирна реинтеграција Kосова и Метохије

Гости: Владислав Јовановић и Часлав Kопривица

Kосово је митско место српског народа. Без обзира на вековну осмаснску доминацију, ратове и страдања током деветнаестог и двадесетог века, НАТО бомбардовање и самопроглашену сецесију албанских сепаратиста, у том смислу, ништа се није променило.

Наспрам „замрзнутог сукоба", „уважавања реалности" и политичких притисака упорно стоје преостали косовски Срби, историја, наслеђе, баштина и заветна традиција. Сви политички покушаји до сада кретали су се између мимоилажења, разграничења и признања и нису довели до компромисног решења.

Kао трећи пут недавно се појавио документ под називом „Kосово и Метохија - постојеће стање и принципи мирне реинтеграције". Потписник је покрет Усправна Србија, али читава ствар се заснива на раније објављеној платформи Покрета за одбрану Kосова и Метохије о реинтеграцији покрајине у уставно правни поредак Србије. Идеја је да се сачува суверенитет републике Србије а да косовски Албанци остваре легитимне тежње под окриљем суштинске аутономије.

На чему се заснива идеја о реинтеграцији, шта су њени адути и да ли је изводљива, за Речено и прећутано говоре искусни дипломата и бивши министар спољних послова Владислав Јовановић и Часлав Kопривица, професор Факултета политичких наука и члан председништва Покрета за одбрану Kосова и Метохије.

Емисију уређује и води Радован Пантовић.

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво