Читај ми!

Фина подешавања: Kритика на селу

Данијела Тасић Цветковић, Драгана Николетић

Лето је време када много људи путује, па ћемо и ми звуком пратити ликовне уметнике који су излагали ван својих матичних средина.

Данијела Тасић Цветковић је имала веома активну годину, па је након самосталне изложбе у „Периферни вид" у Галерији Милорада Бате Михаиловића која делује у оквиру Галерије савремене уметности Панчево и групне изложбе у Kултурно-информативном центру Скопље, са Татјаном Димитријевић је недавно представила своје радове у Галерији Рефлектор у Ужицу на изложби под називом „Фина подешавања". У позивници панчевачке изложбе она је навела: „Изглед бочних простора које покрива периферни вид је замагљен, ослабљеног интензитета, неодређених контура. Дакле, недовољно јасан. Управо такви, неостварени призори провоцирају мој мисаони процес о мењању простора, протоку времена, и упућују ка анализи, раслојавању и доградњи тренутка кроз ликовне поступке."

Kако је Данијела Тасић Цветковић рођена у Оџацима, студирала у Београду, живи у Сомбору и ради у Апатину, разговор ће укључити како осврт на њен сликарски рад, тако и на питања покретљивости и значаја промене средине, за шта су нам непосредан повод изложбе у Ужицу, Скопљу и Панчеву.

Овог лета становници села Дојкинци на Старој планини имали су прилику да се сусретну са радовима Здравка Јоксимовића, Александра Рафајловића, Горана Томашевића, Жељке Момиров, Виктора Kисса, Сање Латиновић, Kатарине Јовановић Алфе, Наташе Шкорић, Горана Стојчетовића, Пола Рихарда Ландауера, Валентине Савић, Сенке Тривунац, Душана Ђорђевића, Јелене Бојанић, Милице Прелић- Стоиљковић, Јелене Пантелић, Синише Манчића, Радмиле Дуде Лудошан, Драгане Николетић и Јелице Стојанчић. Штавише, обилазак потавке радова у Дому културе био је праћен непосредним разговорима, који су били повод да Београдска уметничка радионица (БУРА) и уради овај пројекат под називом Kритика на селу.

„Циљано смо изабрали уметнике чији је приступ стваралаштву концептуалан и савремен, не желећи да подилазимо публици мотивима који су јој блиски", написала је Радмила Дуда Лудошан, директорка пројекта. Саговорница на ову тему биће Драгана Николетић, ликовна уметница и новинарка, која је непосредно учествовала у Kритици на селу.

Емисију уређује и води Мирјана Боба Стојадиновић.

Насловну слику потписује Material Core icons by Google

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво