Читај ми!

Између идеала и стварности

Светозар Стојановић

Светозар Стојановић је рођен 1931. године у Kрагујевцу. Дипломирао је 1955. на Филозофском факултету Универзитета у Београду, а докторирао филозофију 1962. године. Заједно са седам других професора и наставника такозване Praxis групе због дисидентске делатности избачен је са Београдског универзитета у јануару 1975, на који је враћен почетком деведесетих. Био је члан Управног одбора Kорчуланске летње школе, која је окупљала утицајне филозофе из тадашње Југославије и Европе.

Радио је као гостујући професор на многим угледним универзитетима у САД, Немачкој, Великој Британији, Аустрији, Индији. У данашњој емисији слушамо шта је под „борбом против (ауто)апокалипсе" подразумевао Светозар Стојановић.

Аутор: Снежана Бићанин

Памтивек

Autor:
Снежана Бићанин

Емисија која ће покушати да афирмише богатство Звучног архива Радио Београда, у коме се чувају занимљиви, ексклузивни снимци стварани током целог једног века, колико траје историја нашег радија. То богатство протоком времена све више добија на вредности. У њему се налазе звучни записи важних историјских догађаја, разговори са најважнијим личностима двадесетог века, стихови у интерпретацији најчувенијих песника. Емисија „Памтивек“ покушаће да упозна слушаоце Радио Београда 2 са неким од тих ретких снимака. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво