Читај ми!

Душан Зорић и Матија Глушчевић, филм Да ли сте видели ову жену?

Дебитантски играни филм „Да ли сте видели ову жену?" редитељског двојца Душана Зорића и Матије Глушчевића имаће премијеру на 79. Филмском фестивалу у Венецији, који се ове године одржава од 30. августа до 10. септембра.

 

Да ли сте видели ову жену?" је прича о средовечној жени Драгињи, која кроз три различита живота покушава да искочи из своје коже. Главну улогу филма тумачи хрватска глумица Ксенија Маринковић, а у пратећим улогама појављују се Исидора Симијоновић, Борис Исаковић, Власта Велисављевић, Горан Богдан, Јасна Ђуричић, Радоје Чупић, Олга Одановић, Милица Михајловић, Ивана Вуковић, Милош Тимотијевић, Исидора Минић...

Душан Зориц́ и Матија Глушчевиц́ студирали су филмску режију на Факултету драмских уметности у Београду, и до сада су се публици представили својим кратким филмовима „Страно тело" и „Лооп", који су имали премијере у Венецији и Локарну. Филм „Да ли сте видели ову жену?" продуцирала је Чарна Вучинић испред Нон-Алигнед Филмс из Србије, у сарадњи са Радио-телевизијом Србије, Факултетом драмских уметности и загребачком продуцентском кућом Динариди Филм, уз подршку Филмског центра Србије и Хрватског аудиовизуалног центра.

Филм ће у Венецији бити приказан у оквиру такмичарског програма Недеље критике, у ком је последњи пут српски филм учествовао 2014. године, када је тамо приказано дебитантско остварење Вука Ршумовића „Ничије дете". Гости данашње Филмораме биће сценаристи и редитељи Душан Зорић и Матија Глушчевић, који ће говорити о томе како су радили на филму, како су градили лик главне јунакиње, да ли су на уму имали Ксенију Маринковић и шта очекују од приказивања у Венецији.

Уређује и води: Ана Вучковић Денчић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво