Читај ми!

Дневни магазин културе

Преглед дневних догађаја из културе и уметности

Данашње издање културно - информативног магазина Радио Београда 2 Културни кругови доноси наважније дневне информације о догађајима из области српске културе и уметности како у земљи тако и у иностранству. За прво јулско издање је издвојено неколико догађаја:

Свечана академија САНУ, поводом обележавања 100-годишњице рођења академика Дејана Медаковића, једне од најмакартнијих личности српске културе у XX веку.

8. национална конференција о сарадњи културе и образовања у организацији Репрезентативног удружење у култури BAZAART и партнера: Центара за драму у едукацији и уметности CEDEUM и Установе културе „Пароброд". Овогодишњу тему конференције ће представити гошћа др Сунчица Милосављевић, програмска директорка BAAZART-a.

Шести НЕО фестивал, који у Новом Саду траје до 16. јула и на коме публика има прилику да чује врхунска дела класичне музике у извођењу домаћих и иностраних уметника.

Актуелно издање Равно село Међународни фестивал дебитанстског филма, који је оријентисан ка младима и редитељима првог или другог филма.

Изложба Драгане Жаревац, визуелне уметнице „Одговор је у преводу", у Савременој галерији Суботица, која пружа могућност бављења онтогенезом перформанса и сагледавања свих његових фаза кроз различите друштвене контексте у распону од четири деценије.

Поред редовне најаве најважнијих уметничких програма, чућемо и извештај са завршне конференције за новинере у Народном позоришту, на којој ће бити резимирена актуелна сезона у овој институцији културе.

Уредница и водитељка емисије Љубица Крминац.

 

 

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво