Читај ми!

Јутарњи викенд програм

Јутарње заједничарење

„Живимо слободно у неслободи. Култура је наш једини слободни простор. Суштински, наш идентитет на Косову и Метохији може преживети само ако имамо стваралачке људе", каже Живојин Ракочевић, директор Дома културе у Грачаници и председник Удружења новинара Србије. Путем телефонских веза у Нови дан укључиће се господин Живојин Ракочевић, а тема нашег разговора биће Видовдан 2022.

Његова светост архиепископ пећки, митрополит београдско-карловачки и патријарх српски господин Порфирије прошлог викенда обишао је Бихаћко-петровачку епархију, где је свечано дочекан у Светосавском храму у Мркоњић граду. Сегмент беседе коју је патријарх Порфирије изрекао том приликом имаћете прилику да чујете у нашој емисији.

Радивоје Лале Бојчић, сатиричар, књижевник и дугогодишњи уредник Јежа, биће наш гост, а тема разговора - неке нове књиге, афоризми и наслеђе које се, када је реч о афористици и сатири, оставља младим ауторима.

Представићемо вам и младу академску сликарку Милену Поповић, чија ће друга самостална изложба бити отворена у понедељак у галерији хотела „Мериот" у Београду.

Друге редовне рубрике и сервисне информације...

Уколико желите да се укључите у наш програм, број телефона је 011/ 3229-653, а можете нам и писати на имејл novidan@rts.rs.

Избор музике дело је Јелене Веселиновић, а емисију припрема и води Драгана Вељковић.

 

 

Нови дан Нови дан

Autor:
Драгана Вељковић

"Нови дан" је јутарњи програм и емисија магазинског типа, која садржи културне прегледе, сервисне информације, берзанске извештаје, политичке вести, метеоролошки билтен и рубрике: "Догодило се на данашњи дан", "Ритуал", "Визита", "Плава планета", "Моје јутро" и "Лица, стазе, предели". Аутор: Драгана Вељковић [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво