Читај ми!

Мантова

У стиховима које отац Лоренцо упућује Ромеу: „Отиди у Мантову!”, можда се крије још нешто сем жеље за срећним исходом бега младог љубавника у град Гонцага.

 

По неким познаваоцима особености овог италијанског градића,  то би могла била њихова склоност да славе - бундеву. У непосредној околини града постоји око 20 узгајалишта бундеве и неупоредиво већи број сорти ове биљке које на њима успевају. Наравно, постоји и огроман број рецепата, нутриционистичких савета и духовитих афоризмама на тему бундеве, писаних на локалном дијалекту.

У данашњем Путу свиле посетићемо Мантову управо у време једне од највећих светковина овог града, Празника бундеве, у музичком друштву уметника из Ломбардије: трија Paroplapi, мушких хорова из Плане и Оросеија, групе Picolo Borgo, хора L‘escabot, дуа Вала Скуратија, ансамбала Urbalia Rurana, Laterna magica.

Аутор емисије је Ивана Комадина.

Пут свиле

Autor:
Ивана Комадина

Пут свиле, као јединствено “радијско путовање”, недељом одводи слушаоце у неку од земаља повезаних са традиционалним Путем свиле, уз актуелна остварења из жанра “World music” и раритетне записе традиционалне музике. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво