Читај ми!

Вишеслав Симић: Дуго путовање у врли нови свет

Документарни програм

 

За емисију: Говори да бих те видео, о свом животу говори др Вишеслав Симић, професор на Универзитету Текнолохико де Монтереј у Мексику на коме предаје геополитику, међународне односе, религије и савремени свет, питања Блиског Истока, Северне Америке, а предаје и неколико предмета у школи за бизнис, који се тичу преговарања и решавања конфликата, регионалне сарадње и развоја, државне управе и политике.

Неколико година био је тренер екипи за дебате Универзитета Текнолохико де Монтереј , која је постигла веома запажене успехе на светском нивоу и то на енглеском језику. Радио је у Америци, Јапану, Аргентини, Грузији, Кини и Русији.

Вишеслав Симић, рођен је у Трстенику, 1965. године. Основну и средњу школу завршио је у Србији, као и 3 године Факултета политичких наука у Београду, на смеру за Међународне односе. После одласка у САД, дипломирао је на Универзитету државе Колорадо у Болдеру на смеру Међународних односа, као специјалиста за Средњу и Источну Европу. Мастер из Међународне сарадње и развоја одбранио је на Истраживачком институту Хозе Ортега и Гасет у Мадриду, а докторат из Државне управе одбранио је у Школи за последипломске студије јавне администрације и државне управе у Мексику, на Технолошком институту за високо образовање - Монтереј. Радио је као саветник за питања међународних односа и Балкана у Вашингтону за многобројне америчке и стране институције и представништва, као и за Уједињене нације и амбасаде страних држава. Директор је и шеф пројеката хуманитарне помоћи и друштвене обнове за Међународну православну добротворну организацију у Москви и Тбилисију. Реализовао је многобројне пословне пројекте у приватном сектору у земљама Латинске Америке. Био је иследник/преводилац за Суд у Хагу током процеса за ратне злочине против Срба у Челебићима. Ради као професор геополитике, међународних односа, историје Америке и државне управе на највећем приватном универзитету Латинске Америке - Технолошком институту Монтереј - у Мексику, у главном граду и у државама Мексико, Морелос, Чивава и Пуебла.

Добитник је признања „Професор који инспирише" 2014., а 2015. проглашен је за Најбољег професора Школе за приватно предузетништво. Добитник је и награда за песништво и књижевност у САД и Србији (Роман године 2000. - Српска књижевна задруга).

Аутор емисије је Биљана Ђоровић.

Говори да бих те видео

Autor:
Група аутора

Серија полусатних документарних репортажа, за чији је скупни назив узета позната Сократова изрека: "Говори да бих те видео". Ова оригинална продукција Радио Београда 2 сједињује квалитете актуелног друштвеног ангажмана и култивисане радиофонске обраде. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво