Читај ми!

Разговор и књига о Горану Паскаљевићу и Исидора Вулић

Разговор о чувеном српском и југословенском синеасти Горану Паскаљевићу одржан је недавно у сали Американа Дома омладине у Београду.

 

Уредништво едиције Фестових 50 (издавач Библиотека града Београда) и Дом омладине Београда организовали су овај скуп са жељом да се, између осталог, на скупу изговорено, као засебна целина, инкорпорира у књигу која ће, под (радним) називом „Горостас великог платна" бити објављена у едицији Фестових 50. О редитељу су говорили његови пријатељи и поштоваоци Филип Давид, Радослав Зеленовић, Ђорђе Сибиновић, а ми ћемо у данашњој емисији чути глумца Небојшу Миловановића, драматурга Сашу Радојевића и ауторку књиге новинарку Тању Њежић.

Прво издање филмског фестивала Cherry Pop одржано је недавно у Загребу. Међу награђеним филмовима фестивала је и један из Србије, краткометражни анимирани филм „Кора поморанџе" ауторке Исидоре Вулић, која је написала сценарио и режирала овај филм, настао под окриљем Факултета примењених уметности у Београду и уз подршку Филмског центра Србије. Према синопсису филма, који је приказан у програму 69. Мартовског фестивала кратког метра у Београду, ауторка се враћа возом из Шпаније, а на крилу јој је блок испуњен успоменама. О овом филму, анимацији, инспирацији, специфичној техници, неких претходним запаженим филмовима на којима је радила, у данашњој емисији говориће гошћа Исидора Вулић.

Уређује и води Ана Вучковић Денчић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво