Читај ми!

Док'н'Ритам и Нитрат24

Седмо издање фестивала Док'н''Ритам одржаће се од 14. до 17. јуна у Дому културе Студентски град, а слоган овогодишњег фестивала гласи Password: DnR7KoordinateAntiratne#.

 

 

Ово је прво издање фестивала у ком су филмови из целог света у такмичарском програму, а то је донело и нове називе селекција: Планета (интернационална селекција) и Регион 46° N 52', 23°01'E/ 40° S 51', 13°22' W, селекција у којој се такмиче филмови са територије некадашње Југославије, чије координате се налазе у називу селекције. У ревијалном програму гледаћемо причу о Лорану Гарнијеу. У посебним програмима Посвете уметницима који су нас напустили између два издања, причаћемо о Пеђи Вранешевићу, Марку Брецељу и Бернардину Модрићу. Специјалне пројекције ове године доносе два документарца: један је филм о Шабану Бајрамовићу, а други је филм о Томи Здравковићу. Програм Нотабук донеће причу о књизи „Како (ни)је пропао рокенрол у Србији", а логично, и овогодишњи фестивал обележиће концерти. О свему овом у данашњој емисији уживо говори Сандра Ранчић, уметничка директорка Међународног фестивала музичког и документарног филма „Док'н'ритам",

У данашњој емисији биће речи и о Нитрату 24, односно Фестивалу нитратног филма, који је у току, а чији почетак се увек поклапа са прославом Дана Југословенске кинотеке, 6. јуна.

Уређује и води Ана Вучковић Денчић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво