Читај ми!

Никола Чутурило

Никола Чутурило Чутура, београдски рок аутор, композитор, певач и гитариста, одржаће са својим бендом 3. јуна концерт у Дому омладине Београда.

Публика ће бити у прилици да чује песме са актуелног албума „Приче из Депоа". Реч је о седмом студијском албуму овог музичара, који, како се наводи, представља колекцију песама: интимну и искрену личну пројекцију, са концептом добро снимљеног живог бенда на задатку, сирово, без непотребне козметике.

Овај концерт биће повод за гостовање у емисији У првих пет, у којој ћемо разговарати и о статусу музичких уметника у нашој земљи - колико се често налазе у и шта ћемо сад? позицији у нашем друштву, последицама које је пандемија корона вируса оставила у домаћој музичкој индустрији, али и њеној будућности.

Од културних догађаја недеље издвајамо 75. Филмски фестивал у Кану, 14. фестивал ибероамеричког филма Шпански метар, 26. фестивал Ринг Ринг и отварање изложбе „Феминистичка авангарда 1970-их. Радови из Вербунд колекције, Беч", у Музеју савремене уметности Војводине.

Говорићемо и о књизи „Тумачење лирске песме" Тихомира Брајовића.

Емисију припрема и води Сара Арсеновић.

У првих пет - културни догађај недеље У првих пет - културни догађај недеље

Autor:
Сара Арсеновић

Новинари и критичари Радио Београда 2 издвајају најбоље, најважније културне догађаје у свим уметностима у протеклих седам дана и коментаришу свој избор. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво