Читај ми!

Владимир Петровић

Гост Клуба 2 је писац и критичар Владимир Петровић, а говоримо о Читаоници, онлајн страници за књижевну критику коју је покренуо пре седам година.

 

Онлајн страница за књижевну критику покренута је услед хроничног недостатка критике у штампаним медијима, како каже Петровић, и додаје да она у свом задатку истрајава већ пуних седам година. До сада је објављено више стотина приказа романа, збирки прича и приповедака, историјских и публицистичких дела. 

Према увиду у најчитаније приказе дела на овој страници, сазнајемо да су то следећи наслови: „Аутобиографија о другима" Борислава Михаиловића Михиза, „Архипелаг гулаг" Александра Солжењицина, „Александријски квартет" Лоренса Дарела, „Језава" Младена Милосављевића, као и дело „Вуци своје рало по костима мртвих" Олге Токарчук.
Биће ово прилика да са Петровићем разговарамо о књижевној критици као важном делу науке о књижевности, али и о њеној недостатности у наше време.
С обзиром да је Владимир Петровић и писац, разговараћемо о поштовању али и о одустајању од књижевних правила у делима младих писаца.

Аутор и уредник је Мелиха Правдић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво