Читај ми!

Јутарњи викенд програм

Из садржаја емисије:

Ћирилици последњих година у Бајиној Башти поклањају особиту пажњу. У локалној скупштини 2019. усвојена је Декларација о заштити и неговању ћирилице. Основано је Радно тело за предлагање и праћење мера у заштити овог писма. Потом је утемељена манифестација „Ћирилична баштина", која се редовно одржава крајем маја, а управо се у центру вароши опрема јединствени Парк ћирилице. Сада је у припреми још већи подухват - изградња Музеја ћирилице у оближњој Рачи надомак истоименог манастира.

Почетком године, после краће болести, напустио нас је Дамјан Ђаков (1959-2022), сликар који је особеним и препознатљивим стилом, инспирисаним фрескосликарством и иконама из српске традиције, оставио значајан траг на домаћој, али и италијанској ликовној сцени, а избор његових дела, на поставци „Путовање без краја", од четвртка може да се види у Галерији РТС-а. Реч је о првој ретроспективи после уметниковог раног одласка.

Синоћ је у Крагујевцу одржан концерт једног од најпопуларнијих рок-бендова са ових простора, групе Смак. У тамошњем Дому омладине отворена је и ретроспективна изложба архивске грађе поводом педесетогодишњице састава.

У јутарњем викенд програму Нови дан препоручићемо вам и излагање професора Слободана Владушића о феномену постхуманизма у роману „Беснило" Борислава Пекића.

Емисију припрема и води Александар Дробац

Нови дан Нови дан

Autor:
Драгана Вељковић

"Нови дан" је јутарњи програм и емисија магазинског типа, која садржи културне прегледе, сервисне информације, берзанске извештаје, политичке вести, метеоролошки билтен и рубрике: "Догодило се на данашњи дан", "Ритуал", "Визита", "Плава планета", "Моје јутро" и "Лица, стазе, предели". Аутор: Драгана Вељковић [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво