Читај ми!

Јутарњи викенд програм

Гледај, душо моја, да те сан не савлада

Ишчекујући најрадоснији хришћански празник Васкрс или Ускрс, који ће наши суграђани римокатоличке вере дочекати у недељу 17. априла, говорићемо о свим оним тренуцима кроз које је Христос прошао у Страшној или Страсној недељи, да би васкрснуо и подарио људима вечност.

„Васкрс није само евоцирање и оживљавање неког давног времена када је Господ осуђен и разапет. Васкрс је више од тога. Он је суштина нашега живота, предокушење онога што нас чека након смрти, снажан осећај и спознаја Христовог присуства међу нама", рекао је на трибини „Четвртком на Машинцу" професор др Србољуб Убипариповић. Први део реченог на Трибини емитоваћемо у данашњој емисији, други наредне суботе.

 

Србија је део Европе али је и Европа део Србије, порука је пројекта „Еразмус плус", који је европске школе и децу довео у Србију, и обрнуто. У пројекту, између многих школа у Србији, учествује и Школа за наглуву и глуву децу „Стефан Дечански" из Београда.

Наши гости биће наставнице Ива Урдаревић и Меланија Јоњевић,као и ученик 3. разреда Средње школе „Даниел Пресечки".

Да ли је могуће претерати са анестезијом и шта је то у анестезији, када нас она, након примања, одведе у неке цветне пољане? Др Јелена Лешановић, анестезиолог и клинички асистент, пи-ар Института за кардиоваскуларне болести „Дедиње" у Београду, каже да са анестезијом не може да се претера, али како ће пацијенти поднети буђење након анестезије, зависи од сваког човека понаособ.

Колико је пацијената и како се лече и прате болесници на Институту „Дедиње"након болничког лечења, неке су од тема о којима разговарамо са др Јеленом Лешановић.

Друге редовне рубрике, сервисне информације...

Број телефона нашег студија је 011-3229-653, а имејл адреса novidan@rts.rs.

Избор музике: Јелена Веселиновић

Eмисију припрема и води: Драгана Вељковић

Насловна фотографија: Ученици школе Стефан Дечански у Лисабону  

 

 

 

 

 

 

Нови дан Нови дан

Autor:
Драгана Вељковић

"Нови дан" је јутарњи програм и емисија магазинског типа, која садржи културне прегледе, сервисне информације, берзанске извештаје, политичке вести, метеоролошки билтен и рубрике: "Догодило се на данашњи дан", "Ритуал", "Визита", "Плава планета", "Моје јутро" и "Лица, стазе, предели". Аутор: Драгана Вељковић [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво