Читај ми!

Феномен и моћ „изборне кампање"

Дејан Вук Станковић и Душан Спасојевић

Избори, било да их доживљавамо као празник демократије или као сурову политичку борбу на „живот и смрт", пре свега су процедура. Поступак у коме се суверена народна воља делегира на изабране представнике подразумева и оно што се на почецима српског парламентаризма називало агитација, а данас изборна кампања. Чин у коме странке настоје да придобију глас бирача мењао је временом форму, али не и суштину. Опстало је углавном уверење да пут до „гласа" оправдава најразличитија средства.

Изборна кампања данас подразумева низ софистицираних радњи за дефинисање изборних циљева, стратегија, средстава. Иза свега стоје тимови професионалаца, консултаната, активиста, волонтера и, наравно, финансијера. Тип и врста кампање зависе од лидера, идеологије, политичког тренутка и идеја, али у много чему и од буџета.

Србију, извесно је, за десет недеља чекају избори. Каква нас изборна кампања очекује и какви су могући исходи за Речено и прећутано говоре филозоф проф. Дејан Вук Станковић и политиколог проф. Душан Спасојевић.

Уредник и водитељ емисије је Радован Пантовић.

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво