Читај ми!

Друштвене мреже

Марија Ратковић и Војкан Арсић

„Све што ми кажеш у поверењу остаће искључиво између мене и интернета...", написао је Мети Хили у песми „The Man Who Married a Robot". У речнику пише да су друштвене мреже интернетски простор који служи за међусобно повезивање корисника. Први облици друштвених мрежа јављају се спорадично током 90-их година 20. века. Данас, немогуће је замислити живот без друштвених мрежа, у шта смо имали прилике да се уверимо пре неколико месеци, када су на седам сати пале све друштвене мреже, осим Твитера.

Како су друштвене мреже промениле наш језик? Да ли су друштвене мреже простор слободе или простор контроле? Која је улога књижевности и позоришта у доба друштвених мрежа? Кажу да никада у историји уметници нису имали прилику да комуницирају директно са својом публиком као данас. Да ли су друштвене мреже погодне за промоцију уметничког рада?

У новој епизоди радијске емисије Чудна шума причаћемо о теми друштвених мрежа, а гости ће бити Марија Ратковић, списатељица и активисткиња, и Војкан Арсић, позоришни редитељ и оснивач Центра Е8.

Емисију уређује и води: Филип Грујић

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво