Читај ми!

Доброта и најтврдокорније срце отапа

Документарни програм

Александра Гајић Стојковић - Алекс Сашка, рођена је у Сарајеву и по занимању је медицински радник - физиотерапеут, са великим искуством рада у болници. Као резултат тог рада, за Удружење слободних уметника Аустралије објавила је књигу практичне психологије „Изазов 30 дана", која представља комбинацију психолошке радионице и путописа, у коме је до пуног изражаја дошао њен таленат за приповедање. Ово дело привукло је посебну пажњу Срба из расејања, пре свега захваљујући порталу „Тамо далеко" из Данске, знаменитог српског новинара и патриоте Здравка Елеза.

Након објављивања психолошког практикума, добила је многобројна писана сведочанства у којима су читаоци представили како су кроз приручник пронашли унутрашње задовољство, мотивацију и постигли велике успехе у раду на себи кроз 30 дана. Намера ауторке је да у другом издању објави сва сведочанства захвалних и успешних читалаца, како би се представила делотворност и успешност овог јединственог психолошког практикума.

Александра је члан Удружења писаца Србије и Удружења српских књижевника у отаџбини и расејању (УСКОР).

Објавила је и бајку за децу и одрасле „Матеј и анђео", која на најлепши начин деци дочарава борбу између добра и зла. Сугестибилно и топло побудила је веру у добро и у анђела чувара, који носи поруку - „Верујте да доброта и најтврдокорније срце отапа".

Добитник је Повеље за освојено 1. место на конкурсу „Топла реч 6", у специјалној категорији - Описна поезија, за песму „Умрла села", као и Златне плакете у категорији - Кратке приче, на Међународном фестивалу ромске прозе и поезије „Јатаган мала".

У припреми за штампу је њена збирка приповедака „Приче из старе шкриње", која је освојила 1. место на конкурсу за најбољу необјављену збирку приповедака на манифестацији „Дрински сусрети 2021", у организацији издавачке куће „Ас Оглас" из Зворника, власника и издавача Дејана Спасојевића.

Аутор емисије је Биљана Ђоровић.

 

Говори да бих те видео

Autor:
Група аутора

Серија полусатних документарних репортажа, за чији је скупни назив узета позната Сократова изрека: "Говори да бих те видео". Ова оригинална продукција Радио Београда 2 сједињује квалитете актуелног друштвеног ангажмана и култивисане радиофонске обраде. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво