Читај ми!

Уметност наших људи у Северној Америци

Гости: Момир Буловић и Милица Параносић

Момир Буловић је српски сликар, родом из Сомбора, који двадесетак година живи и ствара у Њујорку, САД. Дипломирао је на Академији уметности у Новом Саду, 2002. године у класи професора Милана Блануше, а одмах након дипломирања и прве изложбе у Њујорку, настањује се у САД. Самосталне изложбе реализовао је у Београду, Лос Анђелесу, Бечу, Њујорку, Шенжену и другим градовима. Године 2019. на Седмом сомборском салону уметности освојио је прву награду за свој рад „911 - после Јозефа Бојса".

Милица Параносић је српска композиторка и педагошкиња, која је рођена у Београду, а од 1995. године, живи и ради у Њујорку, где је магистрирала композицију на Juilliard Scoool of Music, на коме ради као професор електронске музике и менаџер електронског студија. Активно се бави компоновањем, дизајном звука, продукцијом, перформансом и педагогијом. Учествовала је на бројним фестивалима и концертима савремене музике широм света. Аутор је великог броја концертних и мултимедијалних дела, као и музике за позоришне представе, плесне перформансе, филмове и видео арт, извођених на најзначајним концертним сценама у САД и у свету.

Уредник и водитељ: Миодраг Јакшић

Бескрајни плави круг

Autor:
Група аутора

Последња седмична емисија из циклуса СВЕТСКА СЦЕНА И СУСЕДНЕ КУЛТУРЕ посвећена је нашој дијаспори и струјањима између ње и матичне културе у Србији. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво