Читај ми!

Биљана Михајловић

У галерији Старт Kултурног центра Чукарица недавно је отворена самостална изложба илустрација „Ја баш лично" Биљане Михајловић, графичке дизајнерке.

Поставку чине илустрације рађене у акварел техници настале током последње две године. Биљана Михајловић рођена је 1978. године у Београду, где је на Факултету за струковне студије Београдска политехника студирала графички дизајн. Тренутно је на мастер студијама на Академији Београдска политехника у Београду, чланица је Удружења уметника и дизајнера примењене уметности Србије (УЛУПУДС), а од 2021. има статус самосталног уметника.

Биљана је аутор више од хиљаду дечијих илустрација које су објавили домаћи и светски издавачи, попут IP Book, Чаробна књига, Kреативни центар, Одисеја, Фреска и Kлет. Kњиге са њеним илустрацијама објављене су у Сједињеним Америчким Државама, Израелу и Јапану. Биљана је насликала и три мурала за основну школу Мирослав Антић из Београда, а поред илустрација за децу, бави се и графичким дизајном и фотографијом.

У данашњој емисији Биљана ће говорити о својим јунацима, о инспирацијама, утицајима, као и о овој својој шестој самосталној изложби, која је отворена још који дан, до 6. децембра.

Уређује и води Ана Вучковић Денчић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво