Читај ми!

Дневни магазин културе

Из садржаја емисије:

Данас је на Великој сцени Народног позоришта свечано обележен Дан нашег националног театра и уручена Награда „Раша Плаовић" глумцу Миодрагу Крстовићу. Ово признање, које Народно позориште традиционално додељује за најбоље остварење на свим београдским позоришним сценама, Крстовићу је припало за улогу Милоша у представи „Цемент Београд".

Музичко-сценским перформансом под називом „Саша и пријатељи" глумац Књажевско-српског театра у Крагујевцу Саша Пилиповић обележио је 30 година уметничког рада. Његов уметнички пут није свакидашњи, јер је у глуму ушао из света ваздухопловства, као и музике (са групом ваздухопловаца „Небески јахачи" наступао је по читавој Југославији), а уз то је и једини професионални глумац на Балкану који игра представе и изводи концерте на есперанто језику, док је запажену каријеру остварио и као радио-водитељ у Крагујевцу и Загребу.

Извештавамо и са научног скупа „Српска књижевност у историјама књижевности", који Српска академија наука и уметности организује поводом 225 година од рођења Павла Јосифа Шафарика, а биће речи и о изложби скулптура Миодрага Мише Перића у Новом Саду. Пажњу посвећујемо и новостима са 13. Међународног регионалног фестивала савременог позоришта Desire Central Station у Суботици.

Емисију уређује и води Ранко Стојиловић.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво