Читај ми!

Антипарос

Тира на Санторинију је запрепашћујуће драматична, атинска Плака неодољиво заносна, али изазови које пружа Антипарос потпуно су неодољиви: радњице са домаћим сладоледом од свежег млека, отмени барови, бутици с брендираном одећом, чувене јувелирнице и продавнице традиционалне чипке, чине цео призор налик сну, посебно ноћу.

Многи посетиоци овог острва покушавали су да одгонетну шта је то што их тако неодољиво привлачи да му се деценијама враћају. Неки су одговор нашли у шећерно белим скривеним плажама, бајковитим црквама, а неки у серотонинским бомбама којима их снабдевају салате од хоботнице. Идиличној атмосфери доприноси, извесно, и добро расположење становника Антипароса: многи од њих највероватније никада у животу више неће морати да се брину о новцу, јер су своја имања продали богаташима са разних страна света за астрономске суме.

Звучни рам за упознавање ове оазе ведрине, у данашњем Путу свиле пружиће радови са албума „Greekadelia" Кристи Стасинопулу и Статиса Каливиотиса, који је осмишљен као музичко путовање кроз Грчку.

Аутор емисије је Ивана Комадина.

Пут свиле

Autor:
Ивана Комадина

Пут свиле, као јединствено “радијско путовање”, недељом одводи слушаоце у неку од земаља повезаних са традиционалним Путем свиле, уз актуелна остварења из жанра “World music” и раритетне записе традиционалне музике. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво