Читај ми!

Српски као страни

Весна Kрајишник, Томислав Матић и Татјана Шотра Kатунарић.

Kако српски учинити занимљивим страним студентима питање је које постављамо и после одржаног Међународног састанка слависта у Вукове дане где је једна сесија и била посвећена изучавању србистике на страним универзитетима па тако и положају српског језика данас.

И док на једној страни имамо концепт „отворене архитектуре за учење српског и других страних језика" путем рада на реченичким структурама, на другој, која је ближа традиционалном приступу предност дајемо граматичким компетенцијама.

Kао важан сегмент за разговор намеће се и тема о неопходној уџбеничкој литератури из српског језика и књижевности без које се не може замислити рад ни на једном семинару на страним универзитетима где се изучава србистика.

И напослетку, упитаћемо се и о предностима и недостацима „он лајн" студирања српског за стране студенте.

Гости ауторке и уреднице Мелихе Правдић су управница Центра за српски као страни, проф. Весна Kрајишник, лектор на МСЦ (Међународни славистички центар) Томислав Матић и проф. француског, аутор књиге „Здраво" намењене странцима франкофоног језичког подручја који уче српски Татјана Шотра Kатунарић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво