Читај ми!

0 роману „Смртни исход атлетских повреда"...

Милица Вучковић, Марко Шерер и Јелена Драгојловић.

Представљамо роман Милице Вучковић „Смртни исход атлетских повреда" о коме се последњих недеља доста говори. Милица Вучковић завршила је сликарство на Факултету примењених уметности, на којем тренутно брани докторат.Члан је уметничког удружења УЛУПУДС, од 2014. године са статусом самосталног уметника. Иза себе има преко десет самосталних сликарских изложби.

Прву књигу,збирку кратких прича „Рој" објавила је 2014. а први роман „Болдвин" 2019. и нашла се у два најужа избора за књижевне награде „Витал" и „Биљана Јовановић".  „Смртни исход атлетских повреда" је најкраће речено, роман о насиљу у браку. Пре свега о емоционалном насиљу.

Гост емисије је Марко Шерер који је дипломирао на Факултету примењених уметности 2020. на студијском програму Примењена уметност графике и књиге. Од 2011. илустрације излаже на Међународном салону стрипа у СKЦ-у. Добитник је неколико награда за свој рад. Повод за разговор о илустрацији књига је вест да се уџбеник „Играм се и размишљам" који је Марко Шерер радио са Николом Витковићем нашао у ужем избору за награду Најбољи европски уџбеник,која се додељује на сајму књига у Франкфурту.

Са Јеленом Драгојловић из „Kреативног центра" разговарамо о томе како се пробити на избирљиво страно тржиште књига и уџбеника.

Емисију „Гутенбергов одговор" данас уређује и води Драгана Kовачевић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво