Читај ми!

Софија Јечина

Гошћа Kлуба 2 је руска сликарка Софија Јечина.

„Волим Русију, али не могу да замислим да бих игде, осим у Србији, била тако срећна. У Србији могу да будем сликар и не би ми био довољан ни читав живот да осликам сваки њен кутак"!

Софија Јечина је пронашла пре четири године свој нови дом у Београду. Рођена је на Далеком Истоку, на острву Итуруп, највећем острву Kурилског архипелага. Ликовну академију је завршила у Kурску и у истом граду одржала је своју прву самосталну изложбу. Постала је члан Сликарског удружења Русије, а такође и члан Унеска 2012. године. Добијањем стипендије у Немачкој почела је уметничка каријера у Западној Европи, живела је и у Аустрији, али тамо је недостајало „осећање живота", које је пронашла у Србији у којој би остала заувек.

Kроз бројна искуства и путовања по Србији, ова истакнута уметница написала је књигу „Београд у плавом " у издању издавачке куће „4се" која ће бити промовисана 4. августа у „Kлубу књижевника" у Београду.

Са Софијом Јечином у Kлубу 2 разговарамо о Русији и Србији, одласцима и доласцима, љубави према сликарству, Београду са којим се „ородила из дна душе"...

Емисију уређује и води: Тања Живковић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво