Читај ми!

Журнал о Желимиру Жилнику

Јанко Баљак

Дугометражни документарни филм ЖЖЖ (Журнал о Желимиру Жилнику) редитеља Јанка Баљка имаће своју светску премијеру у званичној селекцији 27. Сарајево филм фестивала, који се одржава од 13. до 20. августа. Овај филм, настао у продукцији новосадског АРБОСА, уз подршку Филмског центра Србије, сниман је више од три године као „road movie" документарац кроз полувековну филмографију Желимир Жилника, али и као путовање кроз историју Југославије.

Гост данашњe Филмораме биће Јанко Баљак, који ће нам открити како је одлучио да снима филм о Жилнику, како је било снимати чувеног колегу и са њим се дружити, каква су његова очекивања од сарајевске премијере, а затим и од даљег пријема овог документарног филма. Искористићемо прилику да са гостом разговарамо и о његовим успешним студентима, али и о Радију, за који је породично везан.

У данашњој емисији биће речи и нашим филмовима који се ових дана приказују на значајним филмским фестивалима. У том смислу, говорићемо о фестивалима у Карловим Варима, Локарну, Сарајеву...

Уређује и води: Ана Вучковић Денчић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво