Читај ми!

„Ослушкујући дах публике" - Марија Црнобори

У галерији Српског културног центра у Пули отворена је изложба „Ослушкујући дах публике", посвећена драмском опусу глумице Марије Црнобори.

Била је једна од најуспешнијих југословенских глумица. Њена каријера остала је упамћена на простору читавог Балкана.Своје најважније улоге остварила је на сцени Југословенског драмског позоришта. У данашњем Памтивеку слушаоци ће бити у прилици да чују тонске записе о томе како се развијала њена каријера и колико јој је значила глума и Југословенско драмско позориште.

Аутор: Снежана Бићанин

Памтивек

Autor:
Снежана Бићанин

Емисија која ће покушати да афирмише богатство Звучног архива Радио Београда, у коме се чувају занимљиви, ексклузивни снимци стварани током целог једног века, колико траје историја нашег радија. То богатство протоком времена све више добија на вредности. У њему се налазе звучни записи важних историјских догађаја, разговори са најважнијим личностима двадесетог века, стихови у интерпретацији најчувенијих песника. Емисија „Памтивек“ покушаће да упозна слушаоце Радио Београда 2 са неким од тих ретких снимака. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво