Читај ми!

Стазама науке

Милан Распоповић, један од оснивача и дугогодишњи директор Математичке гимназије, гост је данашњег издања емисије Хоћу да знам.

 

Разговараћемо о књизи „Стазама науке" чији је аутор проф. Распоповић, а која је недавно објављена. Књига представља својеврстан споменар у коме и његови бивши ученици пишу о својим сећањима на време проведено у Математичкој гимназији и сарадњи са проф. Распоповићем. Осврнућемо се и на његово богато искуство у педагошком раду, а разговараћемо и о такмичењима из математике, као и о објективности оцењивања и матурским испитима.

Након незапамћених поплава у Белгији и западној Немачкој страдало је најмање 196 људи, а стотине њих се и даље воде као нестали. Обилне падавине које су их узроковале сматрају се историјским, а на деловима поплављене територије пало је и по 200 литара кише у само неколико сати. О ризицима од појаве оваквих поплава у Србији, вези учесталости поплава и климатских промена, као и о томе шта све можемо урадити да умањимо ризик од поплава на територији наше земље за емисију Хоћу да знам говорио је проф. Ратко Ристић, декан Шумарског факултета у Београду.
Проф. др Момчило Б. Ђорђевић ће у редовној рубрици говорити о здравственим ризицима по становништво на територијама које су погођене поплавама, као и о мерама које је неопходно предузети након поплава у циљу заштите јавног здравља.

Аутор и водитељ: Томица Мишљеновић 

Хоћу да знам Хоћу да знам

Autor:
Томица Мишљеновић

Eмисијa „Хоћу да знам“, посвећенa je популарној науци, која ће сваког четвртка од 9 до 10 сати, почев од 1. октобра 2020. доносити преглед вести и занимљивости из света науке, разговоре са истраживачима и одговоре на питања слушалаца. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво