Читај ми!

Стефан Арсенијевић и Башта фест

Нови филм Стефана Арсенијевића Страхиња Бановић (међународни наслов As Far As I Can Walk) уврштен је у главни такмичарски програм 55. Међународног фестивала у Kарловим Варима, који се ове године одржава од 20. до 28. августа.

Филм ће се, заједно са још дванаест остварења из целог света, такмичити за престижну награду Kристални глобус. Ово је први пут у последњих пет година да Србија има дугометражни играни филм у главном такмичарском програму фестивала А категорије и први пут након двадесет година у главном програму Kарлових Вари.

Филм је модерна адаптација познате народне епске песме Бановић Страхиња, смештена у савремени контекст избегличке кризе. Главни јунак је млади мигрант из Африке који је, у жељи да се што боље уклопи у нову средину, узео српско име Страхиња.

У данашњој емисији ће о свом новом филму, у коме главне улоге играју француски глумац Ибрахим Kома, аустријска глумица Ненси Менса Офеи, сиријски глумац Максим Kалил, као и Небојша Дугалић, а све статисте и поједине мање улоге прави мигранти из више избегличких кампова у Србији, говорити Стефан Арсенијевић.

Пре два дана је у Бајиној Башти затворен још један Башта фест, Интернационални фестивал кратког играног филма. Фестивал је пратила Сара Арсеновић, која нам из Бајине Баште доноси прегршт филмских утисака, слика и интервјуа.

Уређује и води Ана Вучковић Денчић

Насловна фотографија: Стефан Арсенијевић 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво