Читај ми!

Весна Голдсворти

Гошћа данашњег Клуба 2 је књижевница и редовна професорка енглеске књижевности и креативног писања на лондонским универзитетима Весна Голдсворти.

У разговору са њом покренућемо питања фиктивних и стварних живота, говорити о „бременитости" историје, генетском коду, о другости и другом, о стварним и наративним колонизацијама, сетићемо се Црњанског, Толстоја, Ана Карењине, проговорити о књигама, смислу матерњег језика, писању уопште.

Весна Голдсворти је дипломирала на Филолошком факултету у Београду. Од 1986. године живи у Великој Британији, где је докторирала, а данас ради као редовни професор енглеске књижевности и креативног писања на универзитетима у Ексетеру и Источној Англији. Ауторка је студије „Измишљање Руританије", те мемоарско-аутобиографске књиге „Чернобиљске јагоде". Потписује и збирку песама „Солунски анђео" и романе „Горски" и „Господин К". Књиге су јој преведене на више од двадесет светских језика, имају статус најпродаванијих у низу европских земаља, обавезна су литература на многим светским универзитетима.

Разговор води: Јована Милованчевић

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво