Читај ми!

ТВ серије - експлоатација већ познатих прича

И ствараоци и гледаоци су у нечему сагласни - серија се снима више него икад. Питање је шта се све снима и са којом намером, осим оном примарном - да људи у нечем уживају и да то остане као нека трајна вредност, којој ћемо се враћати.

Сведоци смо тога да се више него икад снимају наставци, приквели, сиквели,  spin off-ови већ познатих серија, као и лиценцне серије, које добијају мање или више животну и природну српску верзију.

Зашто је то тако? Да ли је реч о духу времена, о носталгијом покренутој временској машини, о ретроспективности као тенденцији, да ли је реч о томе да нема добрих сценарија или се продуценти не труде да их пронађу или је лакше радити са нечим што већ гарантује успех и новац?

О овим темама у данашњој емисији говоре уредник серијског и драмског програма РТС-а Коста Пешевски, и сам сценариста, међу чијим је најсвежијим делима Бележница професора Мишковића, Горан Николић, филмски редитељ и познавалац прилика на сцени, а чућемо и Нелета Карајлића, аутора серије Сложна браћа, која ускоро добија и свој наставак.

Уређује и води Ана Вучковић Денчић

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво