Читај ми!

Наша лепа Србија

Јован Мемедовић и Бојан Симишић

Управо је завршена трећа по реду акција у оквиру кампање „Заврни рукаве", која представља масовно чишћење смећа широм Србије. Отпад се чистио на око 50 локација - од Кикинде до Врања, и ово је била највећа акција те врсте у Србији.

Србија касни за Европом и Америком што се тиче еколошке свести. Дуго година су нам други проблеми попут политичких и економских били у фокусу, па није било толико простора за бављење питањима заштите животне средине. Међутим, ситуација се поправља последњих година. Покреће се све више пројеката везаних за подизање еколошке свести. Такође примећује се и да су грађани све више активни по том питању.

Еколошки активизам јача широм Србије и окупља сваким даном све више људи који својим ангажовањем у конкретним акцијама, али и протестима, апелима и јавним наступима, покушавају да укажу на чињеницу да је можда и последњи час да се спасe што се спасити може. Сазрело је мишљење да је питање еколошких проблема то које ће кројити битне одлуке у ком правцу ћемо се кретати локално и глобално, и тај „глас" за природу постаје све гласнији.

Наша лепа Србија ‒ затрпана отпадом, еколошки je пробуђена.

У емисији говоре: Јован Мемедовић, новинар-пустолов, аутор култне емисије Сасвим природно и Бојан Симишић, представник неформалне организације Еко стража, која се бави указивањем на проблеме загађења ваздуха.

Аутор: Душанка Петровић

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво