Читај ми!

Дневник Ленке Дунђерски

Гошћа Ризнице је књижевница проф. др Славица Гароња.

„Данас сам га видела први пут. Дошао је с мојим оцем. И бата Богдан ми је толико причао о њему док сам ономад боравила на његовом имању код Бечеја. Његова слава ишла је испред његове појаве (У Чибу, лета Господњег 1891)... Сутра је мој двадесет шести рођендан. Што сам проживела за ових пет година? Само патњу.

Љубав је патња и више не бих могла да волим. А чему онда живот без ње? Довека седети у родитељском дому? Јер ја не могу више волети. Да, сутра ми је рођендан.

Дариваћу и себе и Њега најскупоценијим даром: који је вечан и који се не заборавља. Бар док он буде жив. Знаће Он. Разумеће све... (овде се Дневник прекида)" ‒ „Из сна у сан ‒ Дневник Ленке Дунђерски", Славица Гароња.

О трагичној љубави Ленке Дунђерски и Лазе Костића, после које је остала величанствена песма „Santa Maria della Salute", у овонедељној Ризници разговарамо са књижевницом проф. др Славицом Гароњом, ауторком књиге „Из сна у сан ‒ Дневник Ленке Дунђерски".

Аутор и водитељ: Душанка Зековић

 

Ризница Ризница

Autor:
Душанка Зековић

Емисија се бави културном баштином (антропологија, етнологија, етномузикологија, историја уметности, музеологија, археологија, језик, књижевност, митологија, конзервација, рестаурација...). [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво