Читај ми!

Александар Седлар

Композитор, диригент, мултиинструменталиста и продуцент

Дипломирао је композицију на Факултету музичке уметности у Београду у класи проф. Властимира Трајковића, као студент генерације (2006). Исте године добио је награду из Фонда Стеван Христић. Такође је дипломирао и дириговање на ФМУ у класи Бојана Суђића. Радио је као асистент и секретар у оквиру Катедре за композицију и оркестрацију на ФМУ у Београду (2007/08). Мастер студије из композиције завршио је на Универзитету Јужне Каролине (University of Southern California, USC Thornton School of Music) у Лос Анђелесу, у класи проф. Доналда Крокета (2013). У јануару 2015. године добио је звање доцента на Факултету уметности у Нишу.

Најзначајнија дела његовог опуса су: „Магбет" (концерт за виолину и оркестар, 2005), „Елегија за оркестар" (дипломски рад, 2006), „Иди види деду!" (поруџбина академског хора Collegium Musicum, 2010), „Spring in Japan" (поруџбина виолинисте Немање Радуловића, објављена за дискографску кућу DECCA Universal), „Месечева кћи" (бајка - варијације за виолончело, оркестар и наратора, поруџбина диригента Лиора Шамбадала и оркестра Berliner Symphoniker, премијерно изведена у сали Берлинске филхармоније, 2014). Седларови аранжмани појединих композиција налазе се на новим дисковима Немање Радуловића, Патрисије Птибон и Камил Томас, у издању Deutsche Grammophon.

Аутор емисије: Ана Ћирица

 

Позитивна трема Позитивна трема

Autor:
Ана Ћирица

Ауторска емисија усмерена је на нашу музичку сцену и бави се превсходно темама у вези са класичном музиком, уз повремене искораке у друге области (џез, "world music"). Циљеви ове емисије су информативног и едукативног карактера: усмерити пажњу ка музичким уметницима који нису довољно медијски експонирани, младима који тек стасавају на том пољу, као и музичарима који нису у првом плану на концертним подијумима... [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво