Читај ми!

Завештање Протомајстора

Архитекта Богдан Богдановић

Почетком деведесетих година прошлог века, Богдан Богдановић отишао је из Београда у Беч и тамо остао до краја живота. Пренео је највећи део своје архиве, а у београдском стану оставио је део личне библиотеке.

Богдановић је умро 2010, а априла 2018. седам архитектица и историчарки уметности улази у његов београдски стан и пописује библиотеку. С њима је и фотограф Волфганг Талер. Резултат је књига „Богдан Богдановић - Библиотека Београд. Библиотека архитекте". Приредили су је Јелица Јовановић, Волфганг Талер и Владимир Кулић.

Године 2020. додата је још једна књига Богдановој библиотеци: Александер Трумић „Jуго-монумен(Ти)томанија - Богдан Богдановић између маште и политичке стварности". Приредио ју је Борислав Стојков, а објавио ОрионАрт. Књига је добила Награду „Ранко Радовић".

У Граду, Богдан Богдановић на снимку од пре двадесет година.

Аутори емисије су Снежана Ристић и Радоња Лепосавић.

 

Град Град

Autor:
Снежана Ристић и Радоња Лепосавић

Индивидуалистички, критички модел културе рађао се и развијао са рађањем и развојем urbsа – један од путева данашње рехабилитације индивидуализма је онај који нас враћа у Град. Комплексност урбане форме предложак је за структуру емисије. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво