Читај ми!

60 година филма Доручак код Тифанија

Ове године се навршава шездесет година од премијере филма Доручак код Тифанија Блејка Едвардса, по роману Трумана Капотија са Одри Хепберн у главној улози.

Зато данашњу емисију у потпуности посвећујемо овом легендарном филму, занимљивостима у вези са њим, околностима у којима је створен, као и роману по коме је настао.

Биће речи о свим сегментима који су утицали на то да ово постане омиљено и иконичко дело светске кинематографије. У том смислу биће речи и о моди, о кулинарству, музици, о свему оном што чини да се и данас публика враћа овом филму, а да се на њега реферишу неки нови млади уметници.

Да ли је Њујорк јунак овог филма колико и Холи Голајтли, колико је у целој причи важан Ибер де Живанши, колико је Труман Капоти био задовољан филмском верзијом и зашто је Холина мачка безимена - за данашњу Филмораму говоре историчар моде Стефан Жарић, уредник издавачке куће ИПЦ Медиа Александар Божић, редитељка Леа Вахрушев и новинарка Јелена Максимовић, као и домаћице емисије Сара Арсеновић и Ана Вучковић Денчић.


Уређују и воде: Сара Арсеновић и Ана Вучковић Денчић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво