Читај ми!

Дневни магазин културе

Дан радио-драме

 

У Каменој сали Радио Београда данас је обележен Дан радио-драме уручењем признања „Витомир Богић", као и осталих награда које додељује наш Драмски програм.

Доносимо две приче из Народног позоришта. Представа „Страх - једна топла људска прича", ауторски пројекат Игора Вука Торбице чију продукцију потписује Народно позориште Пирот, ових дана гостује у Народном позоришту у Београду. Концерт „Сан", на ком је - уз камерни ансамбл оркестра Народног позоришта и диригента Ђорђа Станковића - наступио првак Опере тенор Дејан Максимовић, одржан је такође у Народном позоришту. Чућемо критичке осврте Бојана Муњина и Тамаре Маљковић.

Пратимо и представљање монографије „Александар Ђорђевић - Увек испочетка" у Клубу РТС-а. Ову књигу припредила је Драгана Бошковић, а о раду са нашим чувеним редитељем писало је више од тридесет глумаца, режисера и критичара.

Још данас можете видети рестроспективну изложбу „Искуство у гужви" Горанке Матић у Музеју савремене уметности у Београду, где је синоћ представљена истоимена монографија о којој ће бити речи у Круговима.

 

Емисију припрема и води Сара Арсеновић.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво