Читај ми!

Људско-животињски односи у антропологији

О студијама људско-животињских односа у антропологији разговарамо са др Соњом Жакулом, научном сарадницом Етнографског института САНУ.

Др Соња Жакула одбранила је докторску дисертацију под насловом "Зоолошки вртови у Србији у антрополошкој перспективи" на Филозофском факултету Универзитета у Београду. Разговараћемо о историјату и улози зоолошких вртова у свету, али и код нас, као и о интересантном истраживању наше гошће о односу животиња у зоолошким вртовима и људи који су у њима запослени. Осврнућемо се и на историјат изучавања људско-животињских односа и позицију антропологије у савременим интердисциплинарним истраживањима ове проблематике. О значају студија људско-животињских односа говорићемо и у контексту актуелне пандемије болести коју изазива САРС-ЦоВ-2, али и других значајних зооноза које су се шириле кроз људску популацију у претходним годинама.
У редовној рубрици, проф. др Момчило Б. Ђорђевић говориће о томе шта смо све кроз историју научили проучавајући примате.

Аутор и водитељ: Томица Мишљеновић

Хоћу да знам Хоћу да знам

Autor:
Томица Мишљеновић

Eмисијa „Хоћу да знам“, посвећенa je популарној науци, која ће сваког четвртка од 9 до 10 сати, почев од 1. октобра 2020. доносити преглед вести и занимљивости из света науке, разговоре са истраживачима и одговоре на питања слушалаца. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво