Читај ми!

Дигитализација писаног и ликовног материјала

Данас разговарамо о неколико тема:

Дигитализација писаног и ликовног материјала тема је која се наметнула сама по себи, пошто смо започели разговоре о дигиталном студирању историје уметности и других студија. Које материјале студенти и истраживачи могу да користе у дигиталном облику? Са нама је академик проф. др Александар Костић, славни експериментални психолог, који управља Центром за дигитализацију САНУ. Разговараћемо о томе колико је важно да се успоставе стандарди процеса дигитализације, као и о начину на који то ради центар на чијем је он челу.
Данас разговарамо и са Аном Михаиловић, која је члан Уметничког савета УЛУПУДС-а. Ове године УЛУПУДС одржава своју годишњу Мајску изложбу у мају и јуну, док је претходна, због пандемије, била одржана у новембру. Ана ће нам причати о избору радова чланова УЛУПУДС-а за изложбу и о њеном постављању. Као једна од тема усталио се Преглед штампе, приказ издања о ликовним уметностима која су објављена током последњих неколико месеци. Колегиница др Мирјана Глигоријевић Максимовић у два маха нам је приказала преглед издања о средњoвековној уметности.

Овом приликом идемо дубље у прошлост, говоримо и о издањима из археологије. Проф. др. Моника Милосављевић, археолог, недавно је објавила своју прву књигу ‒ „Освит археологије". Проф. Милосављевић ће причати о књизи чија је основна тема историјат методологија и теорија наше археологије у периоду од око 1930. до око 1960. године.

Емисију води и уређује Зоја Бојић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво