Читај ми!

Модерни живот у ударном термину

Гошћа: др Илдико Ердеи

„Имала сам среће да се период мог детињства и одрастања, 1970-е и 1980-е подударао са „златним добом" Телевизије Београд, временом њеног ширења и истовремено добом када се телевизија сматрала медијем који би у највећој мери требало да служи образовању и култури...
Памтим време у коме је цртани филм пре дневника - у 19.15 ‒ означавао границу после које су деца ишла на спавање, као и да сам се често успављивала уз жамор публике из преноса фудбалских утакмица које је пратио мој отац", пише Илдико Ердеи на почетку књиге „Модерни живот у ударном термину".

И нешто касније, у истом тексту ауторка наводи: „Рад на овој књизи био је дуготрајнији и напорнији него што сам очекивала, али ми је заузврат много донео. Истражујући пре и током писања, много сам гледала телевизију, овога пута захваљујући интернету и Јутјубу, где су похрањени многи забавни програми о којима сам читала и које сам спомињала у свом тексту. Било је то понекад носталгично, али углавном радосно путовање кроз телевизијску прошлост Југославије и осталих социјалистичких земаља, које ме је уверило да су, упркос лошијим продукцијским условима него данас, некадашњи телевизијски садржаји произвођени са много више пажње, посвећености и с идејом да треба друштво да учине бар мало бољим и племенитијим."

Аутор емисијe је Светлaна Јајић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво