Читај ми!

Емисија о радију и радиофонском стваралаштву

На почетку емисије подсетићемо се дела радијског опуса глумца Феђе Стојановића, који нас је заувек напустио ове седмице.

Стојановић је остварио готово троцифрени број улога у Драмском програму Радио Београда, био је синоним за драмске вињете у емисији „Српски на српском", оставио значајан печат у емисијама „Криво огледало", „Вече уз радио", „Поноћни кабаре", „Озвучени досије"...

У госте нам долази Горан Војтешки, оснивач платформе и агрегатора Podcast.rs. Подкасти бележе све већу популарност и међу ауторима и међу слушаоцима. Која су ограничења овог раста популарности ‒ ако их, уопште, има? Колико подкаст угрожава будућност радија на интернету? Да ли је монетизација рада на подкасту највећи изазов у домаћој подкаст-заједници? Колико је претходних 14 месеци пандемије утицало на слушаност дужих аудио-форми?

Пре тачно једног столећа, почетком маја 1921, рођен је сликар и графички дизајнер Едо Муртић. Зато у „Кутији за памћење" ове суботе емитујемо одломке из емисије „Гост Другог програма" у којој је Милош Јевтић разговарао са академиком Муртићем.

Емисију уређује и води Ранко Стојиловић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво