Читај ми!

Дневни магазин културе

Из садржаја емисије:

У празничној емисији Културни кругови доносимо причу о Цркви Рођења Христовог у Пироту у којој је у току рестаурација иконостаса из средине 19. века, за који стручњаци тврде да је непроцењиве вредности. Многи детаљи су рађени позлатом и сребром, а захтеван конзерваторски посао трајаће око три године.

Весна Перић нам доноси занимљив осврт на питање присуства хришћанства у популарној култури, од филма, телевизије, преко стрипа, до рокенрола. Биће речи и о књизи „Путовање путописом" у којој нас Зоран Славић води на путешествија унутар свог града, Баната, Војводине, Србије, бивше Југославије и Европе и спаја информацију, емоцију, рефлексију и сазнање у посве креативном и аутентичном чину писања.

Представићемо и „Речник извођења и савременог позоришта", књигу Патриса Пависа, професора позоришних студија на Универзитету Кент, која представља незаобилазно штиво за познаваоце и проучаваоце театра и све оне који воле да прате његов узбудљив и жив развој.

У „Круговима" говоримо и о 67. Међународном фестивалу кратког филма у Оберхаузену, који се ове године одвија искључиво онлајн и траје до 10. маја. Средишњи тематски програм покушава да редефинише концепт речи која је обележила 2020. и 2021. годину ‒ солидарност. Кустоскиња програма Александра Секулић упознаје нас са детаљима.

Емисију уређује и води Ранко Стојиловић.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво