Читај ми!

Марко Аџић и Урош Симић

Разговори о филму и око њега

Марко Аџић је српски глумац и продуцент који живи и ради у Темишвару, Румунија. Актуелна је његова улога у ТВ серији „Краљ Александар од Југославије" редитеља Здравка Шотре, као и најава да ће у филму и серији Радоша Бајића о Операцији Халијард, која је у припреми, играти писара Драже Михајловића. Марко је стално ангажован у румунском националном театру у Темишвару, где игра на румунском језику, али паралелно руководи и српском позоришном сценом у Темишвару, где глуми и режира дела српских писаца за децу и за одрасле. Наша публика га зна и по улогама у серијалу „Монтевидео, бог те видео" и филмовима „Повратак" и „Афтер парти".


Урош Симић је српски филмски стваралац, стручњак за анимацију, визуелне и специјалне ефекте у филмској индустрији. Запажен је његов рад у области визуелних и специјалних ефеката у многим популарним холивудским филмовима који су своје премијере имале у претходних пет година. Радио је на филмовима: Спајдермен - далеко од куће, Џуманџи: Следећи ниво, Смртоносне машине, Штрумфови: Изгубљено село, Паклене улице 7, Смртоносне машине, Снајпериста и многи други. Рођен је у Београду, а тренутно живи и ради у Ванкуверу, у Канади.

Уредник и водитељ: Миодраг Јакшић

 

Бескрајни плави круг

Autor:
Група аутора

Последња седмична емисија из циклуса СВЕТСКА СЦЕНА И СУСЕДНЕ КУЛТУРЕ посвећена је нашој дијаспори и струјањима између ње и матичне културе у Србији. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво