Читај ми!

Никола Попмихајлов

Оснивач и диригент Српског византијског хора „Мојсије Петровић”

Поред тога што је дипломирани историчар, Никола Попмихајлов је дипломирао и на Одсеку за црквену византијску музику на Националном конзерваторијуму у Атини.
Аутор је приручника за учење византијске музике „Водич за појце кроз савремену неумску нотацију" (2007. и 2019. године) , „Осмогласник ‒ Старо српско појање" (2011), „Тропари и кондаци" (2019).

Од 2003. до 2008. године био је сарадник у настави црквеног појања на Православном богословском факултету Београдског универзитета, а од 2009. до 2015. и предавач по позиву на Академији православне музике у Санкт Петербургу. Такође је учествовао и на округлим столовима и конференцијама посвећеним црквеној музици: Средневековое духовное песнопение в современной концертной и литургической жизни, Санкт Петербург, 1814-2014: 200 Years from the Establishment of the New Method, Атина, Бражиновские чтения, Санкт Петербург, Bizantyjska Tradycja w obrzędowości słowiańskiej, Бјалисток.

Са хором „Мојсије Петровић" већ 25 година учествује на богослужењима, као и на бројним концертима у земљи и иностранству.

Аутор емисије: Ана Ћирица

Позитивна трема Позитивна трема

Autor:
Ана Ћирица

Ауторска емисија усмерена је на нашу музичку сцену и бави се превсходно темама у вези са класичном музиком, уз повремене искораке у друге области (џез, "world music"). Циљеви ове емисије су информативног и едукативног карактера: усмерити пажњу ка музичким уметницима који нису довољно медијски експонирани, младима који тек стасавају на том пољу, као и музичарима који нису у првом плану на концертним подијумима... [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво