Читај ми!

Наталија Аврамовић, Тања Брзаковић и Синиша Цветић

Емисија о седмој уметности

У мају нам следи ФЕСТ, а на њему у оквиру селекције Фест фокус филмови „Пролећна песма" Наталије Аврамовић и „Призори из живота џукца" Тање Брзаковић. Обе ове редитељке данас ће бити гошће Филмораме и говориће о филмовима чијим премијерама идемо у сусрет.

Редитељка „Пролећне песме" Наталија Аврамовић, која је писала сценарио заједно са Љубинком Стојановић, снимила је филм о младој редитељки и самохраној мајци која се спрема да сними филм о Десанки Максимовић.

У овом филму, у коме пратимо емоционално-сексуални ролеркостер главне јунакиње, улоге тумаче Михаела Стаменковић, Иван Ђорђевић Џуди, Ђорђе Ђоковић, Светозар Цветковић, Даница Максимовић...

Документарно-анимирано остварење „Призори из живота џукца" редитељке и сценаристкиње Тање Брзаковић је филм који у седам призора прати живот и судбине паса луталица са маргине нашег друштва, наводећи нас да преиспитамо однос према њима. Комбинацијом документарног материјала, анимације и глумачке интерпретације упознајемо животе сасвим сличне нашим. За анимацију је задужен Вук Палибрк, а гласове јунацима дају Јелена Босанац, Аница Добра, Момчило Бајагић Бајага, Мирјана Карановић и други. О томе како је било радити на овом филму и иницијалној идеји говориће Тања Брзаковић.

Биће речи и о управо завршеном филму „Усековање", дебитантском остварењу Синише Цветића. „Усековање" представља портрет једне породице и њене црне овце и најмлађег члана - Јована, кога тумачи Павле Менсур.

О филму, чија се комплетна радња одиграва у једном дану, у једном стану, за време славе Усековање главе Светог Јована Крститеља, у данашњој емисији говори Синиша Цветић.

Препоручићемо и филм који је приказан на управо завршеном Мартовском фестивалу, а који можете видети и на youtube-у. Реч је о филму Зорана Буловића о КСТ-у.

Уређује и води Ана Вучковић Денчић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво